CountDown

TEDxDanubia Climate Action Circle

Cselekedjünk közösen egy fenntarthatóbb világért

Te is azok közé tartozol, akik nem szeretnek arra várni, hogy majd valaki más lépjen először? Hiszel benne, hogy az egyéneknek és csoportoknak is szerepe lehet világunk globális problémáinak megoldásában?

A TEDxDanubia Action Circle-ök azt vállalják, hogy aktívan tesznek a klíma helyzet javításáért.

Ha esetleg még nem tetted volna, indíts Te is Action Circle-t, vagy a meglévő kezdeményezésedet itt is mutasd meg! Tűzz ki egy konkrét célt, hogy közvetlen környezetünkben pozitív változást érjünk el, mi pedig segítünk a célok elérésében és ezek kommunikálásában!

A célotok lehet egy néhány fős szerveződés keretében a hozzátok közel eső park fáinak védelme, kerületi kollektív szemétszedés, szemléletformálási akciók egyetemeden, saját vállalkozásodban, vagy akár céges szintű elköteleződés és szerepvállalás, esetleg egy regionális zászlós kezdeményezés – a cél egy: FOGJUNK ÖSSZE, CSELEKEDJÜNK MOST, hogy gyermekeinket is szép, zöld, egészséges és boldog jövő várja!

Az Action Circle programnak 2 része is van:

1/ Az egyik egyéneknek szól, amihez egy külön online platformot osztunk meg Veletek hamarosan.
2/A másik pedig közösségeknek, meglévő vagy akár újonnan indítandó kezdeményezéseknek. Ennek keretében a célotok lehet egy néhány fős szerveződés keretében a hozzátok közel eső park fáinak védelme, kerületi kollektív szemétszedés, szemléletformálási akciók egyetemeden, saját vállalkozásodban, vagy akár céges szintű elköteleződés és szerepvállalás, esetleg egy regionális zászlós kezdeményezés – a cél egy: FOGJUNK ÖSSZE, CSELEKEDJÜNK MOST, hogy gyermekeinket is szép, zöld, egészséges és boldog jövő várja!

MI EZ?

A Action Circle-ök olyan önszerveződő, maximum 10 fős körök, amelyek közösségünk klímaváltozással kapcsolatos elköteleződésének motorjává válnak. (1) Konkrét cselekedetet és célt vállalnak fel és visznek véghez, (2) segítenek közösségformáló programjaink népszerűsítésében, és (3) érdemi visszajelzéseik révén társalkotóként részt vesznek a 2021. évi TEDxDanubia Countdown esemény kialakításában.

KIKNEK SZÓL?

A résztvevőkben közös, hogy egyetértenek az alapelveinkkel: hogy teszünk-e valamit a fenntartható fejlődésért, fellépünk-e a klímaváltozás megfékezéséért, az immár nem egy lehetséges opció, hanem a legfontosabb tevékenységeink egyike kell, hogy legyen. Az Action Circle tagjai nemcsak hogy tudják, hogy a klímaváltozás mindannyiunk felelőssége, és mindannyiunk közreműködésére szükség van, de hajlandóak a cselekvésre is. Az ijesztgetés helyett a megoldásokat keresik. Önállóan képesek dolgozni, és megosztják a kihívásokat, kérdéseket, eredményeket!

Miért jó részt venni az Action Circle-ökben?

 • Az Action Circle-ök kezdeményezései publicitást kapnak!
 • A 2021-es TEDxDanubia Countdown klíma rendezvény társalkotóivá válnak.
 • A legjobbak lehetőséget kapnak, hogy a színpadon is bemutassák, hogy mit is csinálnak, és természetesen ehhez megfelelő felkészülési segítség is jár!
 • Az Action Circle-ök vezetői ingyenesen részt vehetnek a TEDxDanubia
 • Countdown 2021-es eseményén, a körök további tagjai pedig előnyt élveznek a jelentkezés során, és kedvezményesen válthatnak belépőt.

Mit csinálnak az Action Circle-ök?

 • A reduce/reuse/recycle szemüvegen keresztül átgondolják, hogy saját környezetükben / élethelyzetükben mit tudnának tenni a klímaváltozás ellen, és konkrét lépéseket tesznek annak megvalósítása érdekében, legyen az helyi akció, vagy globális szemléletformálás!  A lépéseket, eredményeket és a tapasztalatokat megosztják egymással.
 • Részt veszenk egy ún. “Code of Conduct” elkészítésében véleményeikkel, javaslataikkal, mely a 2021-es TEDxDanubia Countdown eseményig készül el!
 • Segítenek a 2021-es konferencia megtervezésében, és a legjobb körök a színpadon be is mutatkoznak.

Mi az eredménye?

Megsokszorozódik a TED Countdown és más klímavédelmi szerveződések erőfeszítései, sőt, helyi sajátosságok szerint értelmezhetővé válnak a klímakihívás kérdései és megoldási lehetőségei.

Konkrét programok valósulnak meg, vagy indulnak el, amelyek pozitív módon hatnak a klíma változásra.

A program révén kidolgozásra kerül a reduce/reuse/recycle toolkit, mely társadalmi szinten segítséget nyújt a megvalósításban.

A körök vezetői részt vesznek a tavaszi rendezvényen, és néhány képviselő a színpadon is bemutatkozhat, beszámolva arról, hogy mi minden történt az Action Circle-ökben.

Action Circle találkozók

 1. ASAP: Ha érdeklődsz, jelentkezz most!
 2. Október 15-én bemutatjuk az Action Circle programot a TEDxDanubia Countdown online eseményen.
 3. Október második felében kötetlen beszélgetésre várunk, ahol megismerkedünk egymással és a program további részleteivel.
 4. Október és Április között a tervek szerint 3-5 alkalommal találkozunk személyesen vagy az online térben annak érdekében, hogy segítsük egymás erőfeszítéseit, valamint jó példákkal, ötletekkel, iránymutatásokkal segítsük a csoportok munkáját!

További részletek az október 15-i TEDxDanubia Coundtdownról hamarosan! Ha a jelentkezéssel kapcsolatban kérdésed merülne fel, írj nekünk az info@tedxdanubiacountdown.hu e-mail címre.

Jelentkezem

Miért szeretnél részt venni a TEDxDanubia Climate Action Circles programban? (500 karakter)

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot:

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot: