CountDown

Kék Bolygó Kockázati Tőkealap

Klímavédelmi Kockázati Tőkealap

A sikeres üzleti megoldások hozzájárulnak a fenntarthatósághoz; ugyanakkor a fenntarthatósági irányelvek figyelembevétele nélkül ma már nem lehet üzleti sikereket elérni.

E két, egymást erősítő alapvetés felismerése indokolja a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap működését. Az Alap partnere minden olyan magyarországi kis- és középvállalkozásnak, amely megalapozott üzleti stratégia mentén, piacán innovatív megoldásokkal a fenntarthatóságot helyezi előtérbe. Ide tartozhat a vízkészletekkel való fenntartható gazdálkodás, az élelmiszer-biztonság, a tiszta energia és energiabiztonság, az egészségvédelem, a fenntartható városok és közösségek kialakítása, valamint az ezeket támogató technológiai fejlesztések.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványról

A Kék Bolygó Alapítvány létrejöttét egy fontos felismerés határozta meg: ugyan évtizedek óta téma a klímaváltozás, folyamatos egyeztetések folynak arról, hogy milyen veszélyeket jelent mindez számunkra, ennél messzebbre alig merészkedünk, pedig huszonöt éve ismerjük az egyre sötétebb jövőt jósoló előrejelzéseket. Hiába születtek nemzetközi egyezmények, ha az országok nem tartják magukat a megállapodásokhoz és nem csökkentik drasztikusan károsanyag-kibocsátásukat.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja a magyar társadalom környezeti és fenntarthatósági problémákkal szembeni érzékenységének növelése, a helyi közösségek bevonása ezek megoldására. A személyes környezeti felelősségérzet és a klímaváltozással szembeni fellépéssel kapcsolatos elkötelezettség kialakítása. Ennek érdekében az alapítvány kiemelten támogatja a környezetvédelemmel és a klímaváltozással kapcsolatos ismeretek többszintű oktatásának kialakítását és fejlesztését, a társadalom környezettudatosságának fejlesztését, a környezetvédelem és a klímaváltozás kapcsán az egyének és a társadalom értékszemléletének, viselkedésének, termelői és fogyasztói szokásainak, törekvéseinek megváltoztatását, a társadalom és a környezet közötti új viszonyrendszer kialakítását, a klímaváltozás hatásaival szemben való fellépést, az alkalmazkodás helyi és országos közösségi programjait.

Hogyan segíti az Alapítvány a klímaváltozás elleni küzdelmet?

  1. Felkarolja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a fenntarthatósági kihívásokra keresnek választ
  2. Felméréseket készít a lakosság körében
  3. Kutatási és ösztöndíjprogramokat indít
  4. Pályázati programokat támogat
  5. Vállalkozások fenntarthatóságot célzó üzleti elképzeléseit támogatja

Ha szívesen olvasnál az alapítvány további tevékenységeiről, programjairól, látogass el weboldalukra vagy kövesd Facebook oldalukat

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot: